Tarraco Elemental

CARTELL_TARRACOELEMENTAL.png

Bandera Negra inaugura TarracoElemental, l’exposició fotogràfica centrada en els 4 elements.

L’exposició ha estat creada i desenvolupada per Marina López i Irene Margalef, dues estudiants de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la URV. La mostra es podrà veure en la sala del Sarcòfeg  del Pretori de la ciutat

El 30 d’agost s’inaugura TarracoElemental, la nova exposició de l’Associació cultural Bandera Negra. L’acte tindrà lloc a les 7 de la tarda, a la sala del sarcògef d’Hipòlit del Pretori romà, i comptarà amb la presència de les fotògrafes autores de la mostra, Marina López i Irene Margalef. TarracoElemental  vol ser un viatge pels 4 elements de la natura, aire, aigua, terra i foc, llegits dins de la quotidianitat de la ciutat de Tarragona: els castells, el Mar Mediterrani, els focs artificials i les petroquímiques són alguns dels exemples que retraten la peculiar simbiosi  creada entre la ciutat i els 4 elements. 

Amb un total de 16 fotografies en color, el projecte convida a l’espectador a observar com la humanitat ha treballat amb els elements, els ha transformat i, finalment, els ha acabat corrompent. Per altra banda, el projecte TarracoElemental és també una visita fotogràfica pels voltants de la ciutat de Tarragona i els seus monuments: les platges i els boscos de Tamarit, la Catedral i les Muralles són alguns dels paisatges protagonistes de l’exposició, juntament amb les seves festes més conegudes, com el Concurs de Focs Artificials o el Concurs de Castells. L’exposició està dividida en 8 blocs compostos per a 2 fotografies que formen un significat i una interpretació única per a cada apartat: una anxaneta que vol volar, soldats que disparen focs artificials o una barca que enuncia l’estiu. 

L’exposició s’inaugurarà el proper divendres dia 30 d’agost a les 7 de la tarda i es podrà visitar fins el 26 de setembre, durant les hores d’obertura del museu. Una bona oportunitat per conèixer de primera mà els nous talents que emergeixen d’aquesta icònica ciutat. 

 

 

Les fotògrafes

FOTO_CURRÍCULUM-2.jpg

Irene Margalef Sancho

Graduada en Comunicació Audiovisual a la Universitat Rovira i Virgili. 

Organitzadora de la sortida fotogràfica #LlevantCaraB, comissària de l’exposició fotogràfica #CampclarCaraB dins del projecte #TarragonaCaraB i direcció, realització i grafisme del projecte Tarraco Elemental a Resistencia Bandera Negra (Tarragona, 2019). Producció, realització i reportera del programa d’estiu “Refresh” i Veu en Off de les càpsules de la Festa Major dels 20 anys a Canal Reus (Reus, 2018). Fotògrafa a Costa Caribe Aquatic Park (Port Aventura, Vila-seca, 2017). Digitalització de material d’arxiu a Mab’s Vídeoproduccions (Reus, 2014).

El seu primer projecte professional ha estat la realització d’un documental sobre la mort perinatal i neonatal titulat “Del dol a l’amor” (42 min.). El documental, fet conjuntament amb dos estudiants més de Comunicació Audiovisual com a Treball de Fi de Grau, va rebre la distinció ApS (Aprenentatge i Servei) i va obtenir Matrícula d’Honor acreditada per la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona, 2019).

Com a experiència en voluntariat, va ser la Realitzadora Audiovisual del 6è Certamen de First Lego League (Tarragona, 2017).

Pel que fa a premis obtinguts, el vídeo “TARRAGONA, PATRIMONI DE TOTS”, va rebre el tercer premi nacional dins el marc del Certamen de creació audiovisual per a joves de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya: Mi Ciudad es patrimonio de todos (2017).

LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/irene-margalef-sancho-25912b143 

Flickr: https://www.flickr.com/people/131350702@N07/ 

 

 

875fda98-799d-46be-94f3-5e25e6aa0b80.jpg

Marina López Fusté

Nací el 12 de abril de 1996 en Reus, así que actualmente tengo 23 años.  A los pocos meses de vida me mudé a Tarragona, donde crecí y viví hasta los 13 años, donde volví a mudarme en Reus, en la masía de mis abuelos maternos. Durante 10 años fui a 3 colegios católicos: La Salle durante el Parvulario, Lestonnac durante la Primaria y las Teresianas en la ESO; finalmente, en bachillerato, entré en el instituto público del Pons d’Icart, donde estudié artes escénicas, música y baile.

Durante la Primaria sufrí bullying y acoso escolar, cosa que provocó que mi timidez fuera a más durante mi adolescencia; sin embargo, desde pequeña me he fascinado por las artes plásticas y escénicas, pues mis padres siempre me han alimentado y educado con museos, exposiciones, conferencias y eventos culturales. Mi sueño desde que era una niña era el cine para dedicarme como actriz, de este modo, siempre he intentado unirme a grupos de teatro de Tarragona, como Seven6, grupo al que solo estuve un año.

Una vez terminé la ESO y entré en el Bachillerato, mi meta era entrar en la Universidad para estudiar Arte o Historia del Arte, pero gracias a unas prácticas curriculares que realicé en el Diari de Tarragona, decidí involucrarme en el periodismo, donde descubrí mi pasión por el fotoperiodismo y la crítica. Pero, a los dos años de entrar en la Facultad, descubrí que no tenía madera de periodista, pero el cine y la Comunicación Audiovisual seguía llamándome tremendamente la atención; así que decidí terminar mi carrera y empezar Comunicación, ya que tenía la mitad del grado convalidado.

Actualmente voy a empezar el último curso de Comunicación Audiovisual y comenzaré el postgrado de Dirección Cinematográfica. A partir de ese momento, mi vida se desarrollará para dedicarla exclusivamente al cine, a la interpretación y al esfuerzo constante para llegar hasta lo más alto. Mientras tanto, la fotografía siempre me acompañará.

 

 

 

Si voleu vuere totes les fotografies:

PORTAFOLIO_TARRACOELEMENTAL